Dinner Sambil Melihat Permandangan Sunset, Laut & Kapal Layar Di Royal Selangor Yacht Club

Usually selalu suka makan di kedai di Shopping Mall. Sebab tertutup. Confirm tak ada nyamuk. Dan of coursela sejuk.



Tapi kali ni  terasa nak tukar angin dengan dinner sambil melihat permandangan laut. Tu pergi dinner di Royal Selangor Yacht Club. Dinner di sini bukan setakat dapat lihat permadangan laut, dapat jugak menikmati permandangan sunset dan kapal-kapal layar berlabuh di laut. 



Bukan itu sahaja dapat juga melihat sunset sebab kedudukan restoraunt yang strategic. Sangat-sangat stress reliever melihat semua all in one permandangan ini. Dak tiga ketul pun enjoy berada di  Royal Selangor Yacht Club.




Bila dah restaurant di laut, of course makanan yang ditawarkan adalah seafood la. Untuk dinner saya order, Siakap Stim,Udang goreng butter, tomyam yang rasa sangat padu,kangkung goreng (sayur mesti adala kan) dan abalone goreng tepung (if not mistaken). Semua makanan yang order sangat sangat sedap.





Facility yang ada di situ pun dalam condition yang baik especially toilet dan parking. Cuma suran je. Kebersihan ok. Tapi ada satu jea surau untuk dikongsi dengan lelaki dan perempuan. So kalau nak solat, kalau ada lelaki di dalam surau, kena di luar dahulu. Hopefully tambah jeala satu ruang solat untuk jantina satu lagi.





Best sangat dinner di Royal Selangor Yacht Club. Maybe akan repeat lagi dinner sambil pemandangan laut di Royal Selangor Yacht Club. Tapi buat masa sekarang saya taknak dine in lagi sebab tak fully vaccinated dan covid cases sangat tinggi lagi. Even saya fully vaccinated dah, tapi still bahaya untuk tiga ketul yang tak vaccinated. Tunggu jeala Covid Cases rendah dulu baru plan nak dine in di restaurant termasukla Royal Selangor Yacht Club.

Share this:

CONVERSATION

4 comments:

  1. seronoknya! saya pun dah lama tak dine in kat luar

    ReplyDelete
  2. Cantiknya view.. seronok dpt makan sambil layan view mcm ni

    ReplyDelete
  3. Seronoknya dapat makan sambil tengok sunset!

    ReplyDelete
  4. Bestnya . Sambil makan , spend time dgn ahli keluarga sambil dapat tengok pemandangan yg indah

    ReplyDelete