Gathering Di Rumah Makchik Sebelum Makchik Sekeluarga Berpindah ke Qatar

Rezeki my Makchik sekeluarga dapat berpindah ke luar negara.  Pakchik dapat offer kerja di hospital kerajaan di Qatar. Dapatlah makchik keluar menjalani kehidupan di negara selain Malaysia. Keluar kejap dari Malaysia yang tak habis-habis dengan masalah ahli-ahli politik lompat kerusi ni. Kuikuikui. By the time balik Malaysia, takde dah kot ahli-ahli politik gaduh-gaduh ni. Ke tak akan habis sampai Pak Jamil m****s.haha



Makchik sekeluarga dijangka naik flight ke Qatar pada bulan 10 ni. Tak lama dah. Tak tahu dapat ke tak nak gathering sebelum Makchik sekeluarga ke Qatar. Dengan Selangor masih di Fasa 1 lagi. Tengok pada bilangan kes sekarang, nampak gaya macam di fasa 1 sampai tahun depan.Huhu.





Nasib baiklah time MCO lifted sekejap haritu, Makchik ada buat makan-makan di rumahnya. Jemput keluarga Inun yang duduk area Selangor. Keluarga Pak Uda pun ada join jugak.


Rasa best sangat dapat berkumpul ramai-ramai. Menu pun sedap-sedap. Menu yang mackhik hidangkan nasi tomato, mee kari, sate, kuih muih dan banyak lagi. Lepas makan, siap ada solat berjemaah.



 


Lepas gathering ni, PM umum PKP ketat semula. Tak boleh dah berkumpul. Nak kumpul adik-beradik. Anggap jeala gathering tu as farewell. Walaupun makchik buat makan-makan tu untuk saja-saja. Sebab nak buat majlis doa selamat sebelum berlepas ke Qatar tak tahu bila. 


 
To Makchik dan sekeluarga, selamat berhijrah ke Qatar. Ada rezeki kami akan sampai sana. Heee.

Share this:

CONVERSATION

3 comments:

  1. Lepas rindu kan dapat jumpa adik beradik. sekrang ni jumpa dkt screen saja lah hm

    ReplyDelete
  2. Bestnya dapat keluar meilhat negara orang sambil mencari pengalaman baru.. semoga Makchik sekeluarga selamat sampai di sana dan dilindungi Allah selalu...

    ReplyDelete
  3. bestnya dapat keluar timba pengalaman di negara orang!

    ReplyDelete