Reward Diri Dengan Makan Makanan Korea Di Mr. Dakgalbi, Setia City Mall


Tiba-tiba pulak rasa nak reward diri dengan makan makanan korea. Ajak member rapat satu tempat kerja, Pija makan di situ. Dia tersangatlah onz dengan ajakan saya sebab dia dah lama teringin nak makan di Mr. Dakgalbi.



Pergi makan di situ time lunch break. Sampai-sampai di situ, boleh nampak semua meja ada tempat masak/goreng. Saya tiada idea cara makan di situ. Ada orang kata sebelum makan di tempat fancy macamtu dan tak pernah pergi sebelum ni, search di internet/youtube supaya ada idea cara-cara makan di situ. Supaya tidak memalukan diri atau menimbulkan awkward moment ke apa bila tak tahu cara makan di situ.


 
 Penyediaan Special Fried Rice di meja kami

Ah tak maknanya saya nak study dulu. Kita customer kot. Berhak untuk dilayan oleh pekerja kedai dengan baik kot walaupun datang dengan zero idea. Lagi-lagi nak keluarkan duit yang dapat hasil dari keringat sendiri untuk bayar makan di situ.

Ok sampai-sampai pekerja kedai bawa saya dan Pija di meja. Then, bagi menu. Saya tak tahu nak pilih apa. Since Pija pernah makan di Mr. Dakgalbi sebelum ini, saya mintak advise dia. Set selalu customer pilih yang ada ramen dan nasi. Harga boleh tahan untuk set macamtu dan untuk dua orang makan.

Saya just pilih untuk satu orang makan dan yang ada nasi iaitu Special Fried Rice. Since meja ada tempat mengoreng, Special Fried Rice saya akan digoreng dan dimasak depan-depan saya. Time mengoreng boleh tahan jugak terliur nengoknya. Nampak menyelerakan sangat. Portion pun banyak. Bila makan, memang sedap rasanya. Tak ada rasa muak dan pelik-pelik. Kena dengan tekak saya.

Special Fried Rice sudah sedia untuk dimakan

Pija pula pilih cheese tteokbokki. TTeokbokki ni ada soft rice cake dan fish cake dan of course cheese. Sekali pandang macam yong tau foo versi kuah warna merah pun ada. Actually Pija ingat yang ni ada ramen. Dia nak makan ramen. Rupanya taka da. Tersalah order. Rasanya kenyal-kenyal macamtu. Tapi kalau bagi saya tak mengenyangkan.

 
cheese tteokbokki
Kalau makan di situ akan dapay side dish yang free iaitu ramen,soup dan salah. Cold water pun dapat jugak. Tak order drinks pun tak apa.

Pija nak makan lagi di situ sebab tak puas hati tak dapat makan ramen. Next time nak order set untuk 2 pax yang ada nasi dan ramen. Saya on je sebab rasanya kena dengan tekak saya.

Share this:

CONVERSATION

8 comments:

  1. Menariknya konsep makan masak depan mata macam tu hehe

    ReplyDelete
  2. Dakgalbi adalah tempat montly feast for me and my friend... Dakgalbi and seoul garden :)

    ReplyDelete
  3. Dah lama tak Pergi Dakgalbi ni sebab kena gi dengn geng yang suka juga korean food 😅 kalau tak kita sorang je jadi perabis 😂

    ReplyDelete
  4. INSTEAD OF GETTING A LOAN,, I GOT SOMETHING NEW
    Get $5,500 USD every day, for six months!

    See how it works

    Do you know you can hack into any ATM machine with a hacked ATM card??
    Make up you mind before applying, straight deal...

    Order for a blank ATM card now and get millions within a week!: contact us
    via email address::{Universalcardshackers@gmail.com}

    We have specially programmed ATM cards that can be use to hack ATM
    machines, the ATM cards can be used to withdraw at the ATM or swipe, at
    stores and POS. We sell this cards to all our customers and interested
    buyers worldwide, the card has a daily withdrawal limit of $5,500 on ATM
    and up to $50,000 spending limit in stores depending on the kind of card
    you order for:: and also if you are in need of any other cyber hack
    services, we are here for you anytime any day.

    Here is our price lists for the ATM CARDS:

    Cards that withdraw $5,500 per day costs $200 USD
    Cards that withdraw $10,000 per day costs $850 USD
    Cards that withdraw $35,000 per day costs $2,200 USD
    Cards that withdraw $50,000 per day costs $5,500 USD
    Cards that withdraw $100,000 per day costs $8,500 USD

    make up your mind before applying, straight deal!!!

    The price include shipping fees and charges, order now: contact us via
    email address:::::: {Universalcardshackers@gmail.com}
    Whatsapp:::::+31687835881
    ®

    ReplyDelete
  5. kemain besar kuali yang dia guna untuk buat nasi goreng tu..

    ReplyDelete