Geng Legend last makan-makan Di Asam Pedas Lagenda

Kata Geng Legend dah sampai Melaka, memang wajib makan Asam Pedas. Kalau tak, tak boleh balik KL. Tak pun derhaka. Ok. Tak tak. Saya reka jea ni. Haha.


Minta bantuan Google lagi. Asam pedas terbaik kata Google adalah Resturant Asam Pedas Lagenda. Memang terbaik. Sebab macam-macam jenis Lauk Asam Pedas. Nak yang high end (macam lauk jenahak, etc). So-so end (macam pari,etc). Semuanya ada. Low end tak ada kot.Ok, ada banyak jenis asam pedas yea. Last-last saya pilih nasi goreng cina. Ceh tu kat saujana pun boleh makan. Terpaksalah pilih ada anak yang sorang picky eater, yang sorang lagi baru introduce solid food yang dah nak masuk setahun. Kenalah pilih menu yang anak-anak boleh makan sekali. 

Kalau nak order lain untuk diaorang, takut tak habis nanti. Membazir pulak.Asam pedas tu boleh jea rasa Kimchi punya. Dia order pari asam pedas. Dapat pulak satu claypot. Menang boleh kongsilah asam pedas ni dengan Kimchi.
Rasanya perghhh terbaik kuahnya. Sangat pekat and cukup rasa. Inilah  asam pedas yang ori. Yang tak ori ni yang cair-cair gituh. Tapi ikan parinya, texture nya(terture yea) macam liat sedikit.Jadi nak makan asam pedas Melaka yang bukan derhaka punya asam pedas, takyah susah-susah nak cari lain. Pergi jea Asam Pedas Lagenda. Confirm puas hati makan asam pedas di Restoran Asam Pedas Lagenda ni.

Share this:

CONVERSATION

3 comments:

  1. kalau datang melaka memang tak sah kalau tak pekena dulu dengan asam pedas melaka,, ehehe

    ReplyDelete
  2. best nya kalu dpt asam pedas ikan pari...

    ReplyDelete
  3. Sedap betul asam pedas kat Melaka ni walaupun Tarot bukan penggemar asam pedas

    ReplyDelete