Surprise Birthday Dinner yang tak jadi..

Waaa..dah lama giler nak update blog.. Hampir 3-4 bulan rasanya dibiarkan blog ni bersawang...Sejak mengalami perubahan hormon dalam badan, keje asyik nak tido awal jea. Tak larat nak stay lewat2. Sekarang Alhamdullillah, badan dah semakin stabil dan boleh continue update diari elektronik saya ni.
Hari ini genap seminggu besday Pakchik Kimchi (panggilan lain pulak dah..penangan citer korea My Love From The Star la ni) yang ke 27. Ingatkan nak official continue update blog pada hari besday kimchi (setelah dibiarkan berehat) tapi masa seperti tidak mengizinkan (ambik ko ayat poyo dah), akhirnya ter delay selama seminggu.
Pada hari birthday Kimchi, saya plan nak buat surprise untuk dia. Konon2 cakap nak makan kat luar. Actually saya nak memasak nasi ayam & kek batik untuk my Kimchi. Saya pilih nasi ayam & kek batik sebab resipenya agak senang. Then saya pun dah lama direhatkan daripada memasak. So, bila nak continue balik, kenala memasak masakan yang tak complicated dulu.
Bila dah siap memasak, tengok2 my kimchi balik awal pulak. Tak sempat nak prepare cantik2 atas meja. Ingatkan nak tengok muka terkejut kimchi di muka pintu selepas saya cakap surprise kepadanya. Last2 time kimchi sampai rumah, saya sibuk duk memotong ayam bakar kat dapur. I'm such poor in time management. Huhu...
Apapun, Selamat Hari Jadi Kimchi macam. Semoga panjang umur & dimurahkan rezeki.



Share this:

, ,

CONVERSATION

1 comments: