Malam Berinai Mimi & Adi Dalam Fasa PKPP


Tinggal beberapa hari sahaja lagi sebelum tahun 2020 melabuhkan tirai. Nombor tahun cantik dah. Suppose banyak perkara yang memorable and unforgetable dilakukan pada tahun 2020. Macam pergi travel ke, apa-apa lah. Tapi banyak duduk rumah adalah.Covid punya pasal. Hopefully cepat-cepatlah berakhir malapetaka global ni.


 

Agak ada sinar sebab vaksin macam dah ada.PM pun dah announce dia nak jadi rakyat Malaysia pertama cuba vaksin Covid ni. Nak gain rakyat Malaysia punya trust.

Walaupun tak ke mana, ada jugaklah something memorable happen in family iaitu Majlis Resepsi Mimi dan Adi. Hampir tak buat dah sebab Covid ni. Just buat yang wajib je. Tapi masa Malaysia hampir berjaya memerangi Covid iaitu masa fasa PKPP yang start  bulan 9, terus cepat-cepat buat Majlis Resepsi Mimi dan Adi yang patuhi SOP.




 

 Semua yang rancang nak buat, semua bagi jadikan. Macam malam berinai, book photobooth, dj, apam balik dan banyak lagi. Jadi meriah sangat majlis resepsi mimi and adi.

Malam sebelum majlis resepsi, buat malam berinai. Lokasinya di pelamin pengantin. Kenalah di tempay cantik sebab ada photographer kot yang capture momen momen malam berinai.




 

Mimi book dua servis inai. Satu untuk pengantin dan satu lagi untuk ahli keluarga yang nak berinai. Hampir semua geng sepupu perempuan yang pakai inai. Dak Zafirah pun pakai inai. Nasib baik bole beri kerjasama. Mood baik kot.

 


Oh yea. Tema baju malam berinai kain batik dan baju kurung kedah. Ala-ala pemakaian opah gitu. Inspirasi dari tema malam berinai Kek Nis. Memang sweet sangat bila semuanya mengenakan busana tema kampung macamni.

 



Siap berinai, sesi bergambar bersama pengantin. Semua tak lepaskan peluang bergambar dengan pengantin. Pada malam berinai jugak, ada buat doa selamat bagi mendapatkan keberkatan dan kerahmatan dari Allah SWT sebelum Majlis Resepsi pada esoknya.

Share this:

CONVERSATION

6 comments: