Nature Holiday At Templer Park Rainforest Retreat │Was How Godiks Family Kicked Off Year 2019 Part 1

Walaupun tahun 2018 sudah pun hampir sebulan melabuhkan tirai, masih belum terlewat lagi untuk kick off tahun 2019 dengan something yang best and memorable.Macam Godiks family telah bercadang untuk memulakan tahun 2019 dengan bercuti di tempat yang sangat mendamaikan jiwa. Jauh dari hiruk pikuk kota iaitu di Templer Park Recreation Retreat.Tempat percutian ini Dak Mus yang cari. Dia cadangkan kepada mak abah. Mak Abah ons jea. kitaorang pun memang akan wajib organize family day once per year.Templer Park Recreation Retreat totally tidak sama dengan tempat percutian yang pernah pergi sebelum ni. Selalunya bercuti di pantai, tak pun di kawasan sejuk seperti Cameron Highland. Kali ini bercuti di bukit, bersebelahan hutan. Memang sangat kelainan.
Templer Park Recreation Retreat ada dua pilihan iaitu Villa dan Contenna. Dua-dua ada empat bilik & lain-lain facility. Cuma contenna ada dewan. Kalau bercuti dengan group yang ada buat aktiviti sesuai pilih cotenna. Boleh buat aktiviti di dewan. Macam kami of course book Villa.

Villa ni merangkumi 4 bilik. Dua bilik adalah besar dan ada sofa bed, double decker bed & beberapa tilam. Boleh muat untuk beberapa orang lagi. Tapi T &C nya kalau bayar harga standard, maksimum boleh diinapi sehingga 6 orang sahaja. Lebih sahaja kena charge RM100/pax. Jadi fikirlah cara apa-apapun memang tak kan dapat nak cost saving kalau nak bercuti di TPRR.

Villa ini ada kitchen yang lengkap dengan semua peralatan memasak & BBQ. Since dah spend banyak pada Villa ni, of course memang akan memasaklah. Malam memang akan buat aktiviti BBQ. Farid & Mus lah PIC BBQ.


Continue Reading to Nature Holiday At Templer Park Rainforest │Was How Godiks Family Kicked Off Year 2019 Part 2

Share this:

,

CONVERSATION

10 comments:

 1. huishh..xleh jadi ni..cantik sgt tmpat ni..:)

  ReplyDelete
 2. suka la tengok tempat ni. nampak tenang je. worth kalau penat kerja, ambik holiday n pegi sini. hihi

  ReplyDelete
 3. Cantik dan nyamannya tempat ni. Berkenann

  ReplyDelete
 4. omaii bilik besar..view pon cantik.best! wah kne bawak family bercuti kat sini juga ni

  ReplyDelete
 5. nampak best laa... kat mana nk booked ya?

  ReplyDelete
 6. Hehe sedap bai saya bakar����

  ReplyDelete
 7. pemandangan die memang mahal, tidak dapat kat area2 urban

  ReplyDelete
 8. Suka bercuti tempat macamni

  ReplyDelete
 9. Wow! B&B cantik tambah pulak refreshing environment and all the greens around it. Dah screenshot post ni and send it to my sister. Harap2 ada peluang kesini with the whole family nanti :)

  ReplyDelete
 10. permisi min numpang share ya :)
  bosan tidak tahu mesti mengerjakan apa ^^
  daripada begong saja, ayo segera bergabung dengan kami di
  F*A*N*S*P*O*K*E*R cara bermainnya gampang kok hanya dengan minimal deposit 10.000
  ayo tunggu apa lagi buruan daftar di agen kami ^^


  ReplyDelete