Morning Walking At Taiping Lake Garden

Morning Walking At Taiping Lake Garden


Morning Walk di Taiping Lake Garden sangat mendamaikan. Boleh jadi satu terapi untuk mengurangkan stress. Diri ni stress bila memikirkan dengan apa yang terjadi kat Malaysia, Aleppo & Rohingya.  Tak payah sampai ke tahap negaralah. Negeri pun cukuplah.  Yang kes towels tu. What the heckk… goshhhh...

Morning Walking At Taiping Lake Garden


Morning Walking At Taiping Lake Garden


Okla, cukuplah talking nonsense. Cakap lebih-lebihkan, marah pulak. Tahu pulak nak marah. Kita ni tak boleh nak marah. Sebab depan nama kita tak ada title ke?πŸ˜•. Ok, tersambung mengarut lagi. Cukup-cukup. Ni entri pasal Morning Walk ni.

Morning Walking At Taiping Lake Garden


Morning Walking At Taiping Lake Garden


Memang best morning walk di Taiping Lake Garden. Sangat luas. Keluasannya adalah 64 hektar. Tempatnya pun belum lagi dicemari oleh arus globalisasi.(ayat esei SPM sangattt)

Morning Walking At Taiping Lake Garden


Morning Walking At Taiping Lake Garden


Dah lama dah Taiping Lake Garden ada. Dibuka sejak tahun 1880 iaitu pada zaman Inggeris. Tengok sahajalah ukur lilit pokok-pokok yang ada di situ. Sangat besar. Lagi besar ukur lilitnya, lagi tinggi usia pokok. Taiping Lake Garden ni memang favourite pengantin buat outdoor photoshoot kerana keindahan klasik & semula jadinya.


Morning Walking At Taiping Lake Garden


Morning Walking At Taiping Lake Garden


Selain morning walk, ada pelbagai aktiviti lain yang boleh dilakukan di situ seperti cycling, swan boat riding, jogging & banyak lagi.


Morning Walking At Taiping Lake Garden


Morning Walking At Taiping Lake Garden


Morning Walking At Taiping Lake Garden

Hope morning walk di Taiping Lake Garden akan jadi salah satu aktiviti wajib kalau ada balik Taiping, sama seperti pekena cendol di Cendol Ansari. Pekena cendol tak pernah miss tapi kalau morning walk, plan jea lebih tapi tak pernah jadi. Ahaks. Nama pun morning. Memang sangat beratlah untuk dilakukan. hehe. Biasalah.. Aktiviti yang menyihatkan badan memang liat nak buat. Yea dok? 😝

Share this:

, ,

CONVERSATION

2 comments:

  1. best ny.. nyaman je kan hirup udara pagi =)

    ReplyDelete
  2. Nikmat bila berada di zone yang masih terpelihara semulajadinya...

    ReplyDelete